canlı destek
3. Bölgesel Adli Toksikologlar Birliği (TIAFT) Türkiye Kongresi

3. Bölgesel TIAFT Türkiye Toplantısı, Adli ve Klinik Toksikoloji Derneği (AKTOD) ve Uluslararası Adli Toksikologlar Birliği (TIAFT) Türkiye Organizasyon Komitesi işbirliği ile 18-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Kapadokya/Nevşehir’de Nevşehir Valisi ve Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleşmiştir. Kurumumuz öğretim üyesi Prof.Dr.Serap Annette Akgür ve Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr.Nebile Dağlıoğlu kongre başlanlığı görevini icra etmişlerdir.

Toplantının ilk gününde “Madde Kullanımı ve Suç Sempozyumu’nda “Uyuşturucu ile Mücadele” ve “Uyuşturucu Kullanımı ve Suç Önleme” isimli iki panel düzenlenmiştir. Toplantıya Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC)’nden Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Laboratuvarı ve Bilimsel Çalışmalar Daire Başkanı Justice Tettey, Uluslararası Uyuşturucu Kontrolünde Toksikoloji konulu konuşması ile kongrenin açılış konuşmasını yapmıştır. Tettey konuşmasında, “Uyuşturucu maddelerin çeşitleri artıyor, bunun daha da artmaması için daha çok çalışmalıyız. Madde ile mücadelede iş birliği şart, kolluk kuvvetleri, adli toksikologlar ve hatta polis köpekleri ile iş birliğinde başarı elde edebiliriz” ifadelerini kullandı. Açılış Konuşması Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu eski Başkanı ve Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy’un Türkiye’de bir adli toksikoloji yolculuğu konulu konuşması ile devam etmiştir.

İngiltere Queen Mary Üniversitesi Tıp Fakültesi ve San Francisco  Adli Bilimler Bölümü’nden Nikolas P. Lemos, “Uyuşturucu ve Organize Suça Küresel Bir Meydan Okuma” konulu, Avrupa İşyeri Madde Testi Birliği’nden Alberto Salomone, “Yeni Psikoaktif Maddeler İşyerinde Uyuşturucu Testine Dahil Edilmeli Mi?” başlıklı, Portekiz’den Jose Restolho “Portekiz’de Uyuşturucu Kullanımı” hakkında, Amerika Ulusal Bağımlılık Enstitüsü (NIDA)’nden Marilyn Huestis “Amerika’da Esrar Deneyimi, Esrarın Medikalleştirilmesi ve Ticarileştirmesinin Kısa ve Uzun Dönem Sonuçları” konulu, Amerika FBI laboratuvarından Marc Lebeau, “İlaçla Kolaylaştırılmış Cinsel Saldırılar: Toksikolojik Araştırmalarının İyileştirilmesi için Analitik Beklentilerin Belirlenmesi” başlıklı, Kore Adli Bilimler Enstitüsünden Heesun Chung, “Adli Toksikolojik Sonuçların Yorumlanması” konulu ve İtalya Padova Üniversitesi Tıp Fakültesinden Donata Favretto, “Saçta Uyuşturucu Madde Analizinin Yorumlama Zorlukları” konu başlıklarında kongre süresince ülkelerindeki uyuşturucu ile mücadelede adli toksikolojik analiz yöntemlerinin kullanımı bilgilerini paylaşmışlardır.

Kurumumuzdan toplantıya katılım gösteren Doç.Dr. Görkem Yararbaş "Relationship Between Nicotine Doses and Flavour Preferences in E-Cigarette Users", Araş.Gör. Rukiye Döğer "Multiple Drug Use Profile In Izmir/Turkey", Araş.Gör. Melike Aydoğdu "Urinary Drug Screening Test Results and Creatinine Normalization Standards",Bağımlılık Toksikolojisi Yüksek Lisans Programı öğrencilrinden Duygu Yeşim Karabulut "Determination of Breath Alcohol Concentration After Using Mouthwash Products", Madde Bağımlılık Yüksek Lisans Programı öğrencilerinden Şule Kara "Relationship between nicotine addiction scores and smoking duration of patients who applied to smoking cessation" ve İnci Derya Yücel "Determination Of Diffıculties In The Rehabilitation Practices On Drug User Probationers" isimli sözlü bildirilerileni başarı ile tamamlamışlardır.

Kongre web sayfası: www.tiaftturkey2018.org

Kongre fotoğrafları: https://www.facebook.com/pg/motto.tc/photos/?tab=album&album_id=2039348632770667

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ